Odpolední kurz - ČERSTVÝ SÝR (FARMÁŘ), PRIMOSALE, HALLOUMI, RICOTTA
!! ZMĚNA !!
MÍSTO KONÁNÍ
Družstevní 201, Bučovice → mapa
VYPSANÉ TERMÍNY :
(obsaz. /rezerv. /volná místa)
1.2. (0-0-3)
DOBA KONÁNÍ:
12.00 - cca 16.00h. (ŘÍJEN-BŘEZEN)
14.00 - cca 18.00h. (DUBEN-ZÁŘÍ)
CENA: 1 600,-Kč
REZERVAČNÍ POPLATEK 500,-Kč předem na účet
DOPLATEK 1100,-Kč na místě před zahájením kurzu
Pokud se účastník na kurz nedostaví, rezervační poplatek propadá - viz storno podmínky
>> REZERVOVAT TERMÍN <<
- Co si vyrobíte
-ČERSTVÝ SÝR (Farmář) - přírodní či ochucený
K ochucení jsou k dispozici směsi koření, případně si lze donést vlastní dle chuti - kmín, barevný pepř, bylinky, pažitka, česnek, ořechy, ...
-PRIMOSALE - sicilský měkký sýr mléčné chuti
-HALLOUMI - kyperský sýr na grilování
-RICOTTA - syrovátkový sýr konzistence jemného tvarohu - V ceně je zahrnuto
-občerstvení (káva, čaj, voda)
-suroviny a potřeby pro výrobu (mléko, syřidlo, mlékárenské kultury)
-hotové vlastní výrobky
-receptury na vyráběné produkty + skripta se základními sýrařskými postupy
-5x forma (malá) k odkapávání sýrů
Možno zakoupit sýrařské potřeby
Dle aktuální dostupnosti - Syřidlo
- Chlorid vápenatý
- Teploměr
- Injekční stříkačka 2ml, 5 ml
- Formy na výrobu sýrů - 80-1000g
- Perlan 42x48cm na filtrování mléka
- Teploměr
- Mikrováha 0,01g
- Zápisník domácího mlékaře
- Publikace Domácí mlékař I. a II.
- Mlékárenské kultury